Letade länge efter ett gott recept på kladdkaka/chokladkaka som går fort att göra och är proppat med chokladsmak. Nu har jag äntligen hittat det! Köket har ett recept som är riktigt bra, och framförallt så innehåller det inget mjöl och är därför glutenfritt - perfekt! En kaka många kan få njuta av helt enkelt. 
 
Kakan blev sådär riktigt chokladmurrig och god och förvaras i kylen för att få till den härliga konsistensen. Snabbt och enkelt var det också. Nedan är receptet, men som jag väljer att plocka ut vid en vid gradtemperatur istället för en viss tid.
 
Ingredienser
- 200 gram smör
- 200 gram mörk choklad
- 2 dl socker
- 4 ägg
- 1,5 dl kakao
- 3 msk starkt kaffe
- 1 krm salt
 
Utförande
1. Sätt ugnen på 185 grader.
2. Vispa samman ägg och socker (det behöver inte bli poröst, mest så det blir en tydligt äggsmet).
3. Smält under tiden smöret. När smöret har smält, ställ av det från plattan och rör i chokladen tills den har smällt.
4. Blanda samman ägg- och smörblandningarna.
5. Sikta i kakao och salt, häll sedan i kaffet. Rör ihop till en jämn smet.
6. Häll i en smord bakform och smäll den i bänken några gånger för att få ur så mycket luftbubblor som möjligt.
7. Kör in i mitten på ugnen. Låt den stå inne tills kakan är 82 grader (cirka 15 minuter).
6. Ställ in i kylen och låt stelna. Avnjut med en klick lättvispad grädde.