Som nämnts innan kan det vara gott med något lätt och fräscht under sommaren. Flera gånger har några bananer legat och brunat till sig riktigt mycket. För att slippa slänga dessa goda, gula saker så kan man omvandla det till något lätt och fräscht. Hacka ner dom och frys in dom och gör sedan en ganska nyttig glass! Nyttigt i det här fallet stavas – förbaskat gott! Räkna med en banan per person.

Min variant som beskrivs nedan slogs ihop med de "rester" som fanns hemma, och det blev en succé! Man kan såklart äta bananglassen som den är och toppa med allt möjligt.

Ingredienser, 4 portioner
- 4 mogna (gärna bruna) bananer
- 1 näve vattenmelon
- 50 g mörk choklad
 
Utförande
1. Skala och skiva bananerna.
2. Hacka vattenmelonen i kuber. Frys in i två timmar. Ta ut och låt tina lite grand.
3. Smält under tiden chokladen över ett vattenbad.
4. Mixa bananerna och vattenmelonen ordentligt (annars blir det inte krämigt) med en stavmixer eller i en hushållsassistent.
5. Häll över i en bunke som går att frysa.
6. Häll i chokladen och vänd försiktigt ner (gillar du inte en bajsbrun sörja – låt bli att röra runt – utan rippla endast).
7. Frys in och ta sedan ut och avnjut!
 
Kan nog bli riktigt gott med några kokosflingor på också! På bilden är glassen toppad med kexsmulor.