En snabblagad som blir klar på ungefär den tiden det tar att koka riset i rätten. Fjärilskotletter med en asiatiskkryddad sås, sallad och ris. Oroa er inte för den röda curryn och ingefäran - såsen blir inte stark.Nedan är receptet.
 
Ingredienser, 4 personer
Sås
- 1 dl kinesisk soja
- 1 dl japansk soja
- 1/2 dl honung
- 1/2 tsk röd curry
- 1 knivsudd ingefära
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1/2 pressad citron
 
Övrigt
- 8 små benfria fjärilskottletter (alternativt 4 fläskottleter som görs till fjärillskottletter genom att dela till halva tjockleken, men inte dra kniven hela vägen igenom utan lämna en liten oskuren bit så att man kan öppna kotletten som en bok.)
- 1 msk malen/grovmalen rosépeppar
- 1 näve grovhackade, skalade mandlar
- 2 portioner ris
- 2 stor morötter
- Flingsalt
- Mâcheallad
 
Utförande
1. Sätt riset på kokning.
2. Sätt igång med marinaden/såsen
    - Stek vitlöken i olja på medelhögvärme
    - Häll över övriga ingredienser till såsen och låt reducera ner något.
3. Stek kotletterna på hög värme och krydda med flingsalt och rosépeppar (de blir klara snabbt - så pass på!). Låt köttet vila.
4. Rosta mandlarna gyllene och krydda med en nypa salt.
5. Riv morötterna.
6. Servera allt ihop när santliga moment är klara.