
Ovan är en pizza-extra-allt-deluxe enligt vad rubriken listar. Rom på en pizzadeg med Västerbottensost, rödlök, rom, crème fraiche och dill. Alltså hur gott?! Denna goding intogs på en restaurang i Sverige. Har testat att göra den hemma enligt nedan recept. A keeper!
Ingredienser
- Färdig pizzadeg alternativt en egen sats för cirka 4 personer
- 2,5 dl crème fraîche
- 1 burk rom av valfri sort
- 1/2 finhackad rödlök
- Hackad dill
- 150 g riven västerbottenost
- 150-200 g ricotta
Utförande
1. Grädda pizzadegen på 250°C tills dess att degen fått krispig yta och lite färg.
2. Bred på ett lager ricotta och ost på den varma pizzan.
3. Stoppa in i ugnen igen tills dess att osten har smält.
4. Dutta på crème fraîche- och romklickar enligt smak och tycke.
5. Strö på cirka tre nypor hackad dill och den hackade rödlöken.